"BIVŠI ME JE UHODIO GDE GOD DA SAM IŠLA!" Ispovest žene koja se SPASILA NASILNIKA, kada joj je OVO URADIO, poludela
Žena pretrpela nasilje od partnera, Foto: Profimedia

šok

"BIVŠI ME JE UHODIO GDE GOD DA SAM IŠLA!" Ispovest žene koja se SPASILA NASILNIKA, kada joj je OVO URADIO, poludela

Ispovest žene koju je bivši muž stalno pratio, uhodio, fizički i psihički maltretirao...

Objavljeno:

Kada je Filomenija (53) prvi put upoznala svog bivšeg partnera, bila je još uvek emocionalno ranjena, tek se razvela i želela je da nastavi dalje.

"Bila je 2003. godina i upravo sam izašala iz jednog braka i želela da popravim svoj život sa troje male dece", kaže 53-godišnjakinja za Metro.

Upoznala je novog dečka, bio je prilično šarmantan, uglađen, uvek doteran i sa dobrim poslom. Filomeniju je "sunce ogrejalo" (ali barem na kratko) i ubrzo su se venčali. Ostala je u drugom stanju i sa ushićenjem je očekivala devojčicu. Međutim, kada im se rodila ćerka, raspoloženje njenog muža je počelo da se menja.

"Nisam uvek mogla da razumem zašto. Njegovi razlozi su uvek izgledali dobro utemeljeni i nisam osećala da mogu da se žalim. Rekao bi mi da treba da budem zahvalna jer je izabrao da bude sa mnom i decom. Stomak mi je govorio da nešto nije u redu", seća se Filomenija. Prošlo je nekoliko godina veze kada se pojavila prva crvena zastava, objašnjava Filomenija, koja će svog zlostavljača nazivati "on".

Kada im se rodila ćerka, raspoloženje njenog muža je počelo da se menja
Kada im se rodila ćerka, raspoloženje njenog muža je počelo da se menjafoto: Profimedia

"Htela sam da izvadim nešto iz kofera za svoju decu, ali on se iznervirao i zalupio mi kofer na prste. Bio je bolno", započela je ona.

Od tada je njen muž počeo da prati svoju ženu, opsesivno želeći da zna gde je i sa kim. Počeo je da se pretvara da je ona na društvenim mrežama, šaljući poruke prijateljima i pokušavajući da dobije informacije. Filomenija to tada nije shvatila, ali to je bio početak mučnog obrasca digitalnog uhođenja.

"Postao je emocionalno nasilan, govorio mi da je sve što radim pogrešno, da mogu da budem bolja. Smejao bi mi se kada nisam uradila nešto kako je on želeo. Bio je pogrdan prema meni pred drugima i pobrinuo se da uvek bude u centru pažnje", priseća se ona. Nakon dve godine, njen partner je počeo da postaje nasilan. Jednom užasavajućom prilikom, prišao joj je i stisnuo za vrat.

"Bilo je zastrašujuće. Moja najstarija ćerka je pozvala policiju, pa je pustio i ljutito se udaljio. Uhapšen je za nekoliko sati, ali je izašao sledećeg dana. Nakon što je izašao na sud zbog napada, naređeno mu je da pohađa obaveznu obuku o agresiji i Filomenija se nadala da je to pomoć koja je potrebna njenom mužu. Izvinio se, rekao mi je da je to sve zbog njegovog detinjstva, a meni ga je bilo žao. Verovala sam da ga volim i da on voli mene, ali sam se takođe osećala tužno, poraženo i zbunjeno", nastavila je dalje Filomenija.

Međutim, zlostavljanje nije prestalo i morala je da trpi dalje batine.
Međutim, zlostavljanje nije prestalo i morala je da trpi dalje batine.foto: Profimedia

Međutim, zlostavljanje nije prestalo i morala je da trpi dalje batine. Sa svakim slučajem fizičkog, emocionalnog i digitalnog zlostavljanja, Filomenijino samopouzdanje je dodatno nestajalo. Distancirala se od prijatelja i porodice, u glavi joj je bio haos. Filomenija je tek 2014. godine skupila hrabrost da napusti svog muža, u pokušaju da počne iznova. Kada se njihov razvod završio dve godine kasnije, mislila je da je konačno slobodna, ali nije ni slutila da je to samo označilo početak još jedne decenije bola.

"Njegove metode uhođenja su se nastavile. Pojavljivao bi se na mom radnom mestu ili me pratio dok sam šetala, pojavljivao se niotkuda i stajao ispred mene. Uglavnom je samo stajao i posmatrao me ili, ako ako sam šetala sa nekim drugim, rekao bi da sam užasna osoba", prisetila se žena.

Ali tu se nije zaustavilo. Slao je pisma, poklone i mejlove, slao poruke. Zvao je i njene prijatelje, komšije, poznanike... Iako je Filomenija više puta prijavljivala uznemirujuće ponašanje svog bivšeg, tek pre četiri godine on je osuđen za onlajn i fizičko uhođenje i uznemiravanje i dobio je tri meseca zatvora, uključujući uslovnu kaznu od dve godine i 180 sati rada za opšte dobro. Danas, Filomenija radi kao stručnjak pomažući ljudima da budu svesni opasnosti digitalnog uhođenja, kako da se nose sa njima i sebe zaštite.

"Bilo je to zastrašujuće, veoma uznemirujuće vreme, ali osećam se ponosno što mogu da koristim svoja iskustva da pomognem drugima", rekla je za kraj.

BONUS VIDEO:

03:01

DEVOJKA SE OBESILA JER JE BILA ZALJUBLJENA U MENE! Bivša robijašica i starleta Nina Prlja o JEZIVIM iskustvima iz zatvora (VIDEO)

(Espreso / Mondo / Prenela: I.O.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.